Danas je na konferenciji grupe građana “1 od 5 miliona – Beogradski front” povodom Dana porodice ispred Botaničke bašte presednik Pokreta 1 od 5 miliona izneo tačke programa “Ritam grada” i pokazao da je porodica osnovni stub zdravog društva.

Nakon iznošenja tački programa “Ritam grada” koje se odnose na unapređivanje života porodica, koje se odnose na program zapošljavanja za mlade, program podrške samohranim roditeljima i sređivanje sportskih terena za decu, Kovačević je ispred medija, porodice i prijatelja, rešio da krene od sebe i zaprosio je svoju dugogodišnju devojku i saborkinju, Jovanu.

“Upoznali smo se na ulici, zaljubili smo se na ulici, logično je da te na ulici i zaprosim”, počeo je Kovačević.

“Ne postoji niko drugi ko me više prihvata i razume i koga više prihvatam i razumem od tebe. Zato želim da provedem ostatak svog života sa tobom i da zajedno osnujemo porodicu”, rekao je Kovačević u svom emotivnom govoru.

Naravno, Jovana je rekla “Da”.

Što se samog programa tiče, Kovačević se osvrnuo na goruće probleme.

“Ritam grada znači da ćemo uvesti program zapošljavanja za mlade, kako bi roditelji što pre bili rasterećeni i kako bi mladi mogli da zasnivaju svoje porodice. Program se posebno odnosi na profesije 21 veka, moderne tehnologije, kreatore multimedijalnog sadržaja i takozvane influensere. Beograd može i mora da bude bolje okruženje za porodicu. Cilj nam je da osnažimo roditelje da osnaže svoju decu koja će imati zdravu budućnost”, rekao je Kovačević.

Pored toga, osvrnuo se i na problem nedostatka sređenih sportskih terena.“Ritam grada znači da ćemo uvesti besplatne sportske i rekreativne aktivnosti za decu kako bi sport bio dostupan svoj deci. Širom Beograda danas možemo videti prazna igrališta koja su zatrovana i slomljene koševe i golove. Ritam grada znači renoviranje beogradskih terena za košarku, odbojku i fudbal kako bi ti tereni bili puni dece.”, poručio je on.

Na kraju, osvrnuo se na samohrane roditelje.“Porodica nisu samo parovi da decom. Porodice su i samohrani roditelji sa decom. Ritam grada znači da ćemo posebnu pažnju posvetiti podsticajima za samozapošljavanje samohranih roditelja u smislu edukacije, mentorstva, finansijske podrške i umrežavanja”, zaključio je Kovačević.