Grupa građana “1 od 5 miliona – Beogradski front” ukazuje da Javna komunalna preduzeća Gradsko zelenilo i Beogradski park imaju iste nadležnosti, pa je više nego očigledno da je bivši gradonačelnik Aleksandar Šapić osnovao da bi udomio partijske kadrove, kumove i drugove.

Prema podacima koje je pre više od deset godina objavila Agencija za borbu protiv korupcije samo u administraciji Beograda ima oko 10.000 radnih mesta za uhlebljenje “zaslužnih” partijskih kadrova. To, međutim, nije bilo dovoljno pa je Šapić osnovao pre skoro dve godine JKP Beogradski park, a zaposleni praktično nemaju šta da rade, sem da primaju plate iz gradskog budžeta. Dakle, ovo preduzeće funkcioniše po principu da ne radi ništa i sami sebi predstavljaju cilj. Inače, JKP Beogradski park je 2023. godine iz gradskog budžeta dobio 65 miliona dinara, iako nikome nije jasno čemu ono služi i šta rade.

Pritom, prošle godine je broj zaposlenih porastao sa 7 na 19, tako da samo na plate ide 29 miliona dinara iz džepova Beograđana. Grupa građana “1 od 5 miliona – Beogradski front” se zalaže za uvođenje reda u javna komunalna preduzeća u Beogradu, kako ona ne bi služila za izvlačenje para iz budžeta i zapošljavanje stranačkih vojnika.

I zato pozivamo sve Beograđanke i Beograđane da podrže naš ”Ritam grada”, jer samo naš program garantuje bolji život Beograđanki i Beograđana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment