Iako se trenutna Šapićeva vlast pokazala nesposobnom u stvaranju kadrova, svedoci smo poslednjih meseci da postoji oblast u kojoj je ta vlast kadra da napravi „stručnjaka“, i to ni manje ni više nego za seksualno uznemiravanje žena.

Naime, kako je pre par meseci u svom saopštenju naveo sindikat Sloga, Vuk Janković, v.d. direktora JKP “Beograd put”, seksualno je napastvovao svoju sekretaricu A.M.

I dok se u svetu i na najmanji pomen ovakve optužbe pokreću istrage koje do tančina ispituju slučaj, neretko intervjuišući i stotine svedoka i generišući zaključke istrage na više od 100 strana, u slučaju Šapićevog direktora to se nije desilo. Ne treba zaboraviti da je sličan slučaj nedavno potresao šampiona Formule 1. Ono što je zajedničko ovom slučaju i slučaju Šapićevog direktora, jeste to što je zaposlena koja je navela optužbu protiv nadređenog otpuštena. Razlika je u tome što je u prvom slučaju vođena istraga i komisija je ustanovila da je optužba lažna, dok je u slučaju JKP “Beograd put” zaposlena otpuštena jer se usudila da se od nasilnika brani i da u zaštiti svog tela i integriteta udari na nadređene.

Postavlja se pitanje kakav čovek morate biti da ni ne pokušate da se odbranite od optužbi da ste ugrozili nečiji telesni integritet i sve druge lične slobode. Da li jedan tako nemoralan čovek treba da bude na bilo kakvoj javnoj funkciji?

Grupa Građana ”1 od 5 miliona – Beogradski front” poziva nadležne da reaguju u ovom slučaju i sprovedu istragu do kraja. Seksualnim napasnicima nije mesto na rukovodećim pozicijama, već pred pravosudnim organima.