Besplatan prevoz za sve žitelje Beograda jedna je od programskih tačaka političke grupacije Ritam grada. 

Gradski prevoz u Beogradu obuhvata različite vrste javnog prevoza, uključujući autobuse, tramvaje, trolejbuse i metro. Beogradski javni prevoz je prilično razvijen i omogućava povezivanje različitih delova grada. 

Aktuelna gradska vlast, pa čak i one prethodne već decenijama iz gradskog budžeta dotiraju funkcionisanje Gradskog saobraćajnog preduzeća. Poslednjih godina izdvajanje novca poreskih obveznika doseže cifru od 100 miliona evra. 

Ritam grada ukazuje i na brojne organizacione, tehničke i kadrovske probleme u svakodnevnom poslovanju GSP-a, gde ima prostora za efikasnije – domaćinsko poslovanje, što bi značajno doprinelo rentabilnijem poslovanju gradskog prevoznika. 

Takođe, unapređenje i bolja kontrola javno-privatnog partnerstva značajno bi doprinelo trošenju novca Beograđana. 

Dakle, Ritam grada ima stručne kadrove koji bi posle temeljne analize svih aspekata poslovanja  predstavili biznis plan GSP-a, koji bi pored sanacije rentabilnijeg poslovanja, kadrovskog i tehničkog unapređenja za krajnji cilj imao besplatan gradski prevoz za sve Beograđane.

Cilj je, dakle, svim žiteljima Beograda olakšati život u ovim teškim vremenima i pomoći im da što bezbolnije prođu kroz ekonomsku krizu koja je zahvatila čitav svet.Briga o ljudima i preuzimanje odgovornosti za stručno vođenje Beograda u cilju što kvalitetnijeg I udobnijeg života svih Beograđana je tačka oslonca političkog delovanja Ritma grada, što će funkcioneri Pokreta pokazati u praksi odmah nakon junskih izbora u Beogradu.