Aplikacija za fer i slobodne izbore – FISI, preko koje svaki građanin može da bude kontrolor izbornog procesa i da prijavi izbornu nepravilnost, radi bez prekida i sabira izborne nepravilnosti. Građani već prijavljuju, a očekujemo da će na sam izborni dan FISI biti preplavljena dojavama od strane građana.

Podsetimo, aplikaciju FISI kreirao je tim Pokreta #1od5miliona 2020. godine. Preko FISI-ja svaki građanin može da prijavi izbornu nepravilnost tokom celog izbornog procesa i na sam izborni dan – bilo da je reč o pritiscima na birače, kupovini glasova, zloupotrebi javnih resursa, fantomskim biračima ili krađi glasova na samom biračkom mestu. Sve prijavljene nepravilnosti biće prikazane na interaktivnoj mapi tako da celokupna javnost u svega par klikova može da vidi kako izgleda izborni proces u Srbiji.

Izborna lista za Beograd “1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada” poziva ponovo celu opoziciju da koristi aplikaciju FISI. Ova aplikacija kreirana je sa namerom da je kao javno dobro koriste svi – građani, posmatrači izbora, kontrolori, opozicioni aktivisti, apsolutno svi kojima je stalo do integriteta izbornog procesa i zaštite prava glasa svakog čoveka. Važno je da sve dokaze o izbornim mahinacijama imamo na jednom mestu sabrane i popisane i da ovi dokazi budu dostupni apsolutno svima.