Postavljanje solarnih panela na zgradama gde postoji mogućnost za tako nešto, kako bi se proizvedena struja koristila kao zajednička struja.

Sve skuplja energija u svetu, koja vodi ka globalnoj energetskoj krizi podstiče ljude u velikim gradovima da se okrenu solarnoj energiji, pogotovo u zgradama i soliterima koji imaju ravne krovove. 

Ritam grada ukazuje da postavljanje solarnih panela na zgradama gde postoji mogućnost za to omogućava da se proizvedena struja koristi kao zajednička električna energija. 

To bi, naravno, značajno umanjilo račune za zajedničku električnu energiju, što bi otvorilo prostor da stanari taj novac preusmere u dodatno “šminkanje” svojih ulaza i zgrada. 

Šire posmatrano, proizvodnja struje pomoću solarnih panela, smanjila bi i pritisak na elektroenergetski sistem koji vrlo često u  periodu eketremnih vrućina,  kada punim kapacitetom rade klima uređaji, biva opterećeniji nego u zimskim mesecima. Ziime su sve toplije, a leta sve vrelija. Ritam grada u ulozi nove gradske vlasti će maksimalno podsticati  postavljanje solarnih panela, jer na taj način dobijamo i čistiju obnovljivu zelenu energiju.